Belroos behandeling

Belroos kan leiden tot ernstige ziekte wanneer het onbehandeld blijft. Er bestaat zelfs de kans dat iemand overlijdt als gevolg van de ontsteking. Gelukkig is de ziekte erg goed te behandelen en wordt de ziekte meestal ruim op tijd ontdekt. Een belangrijke reden voor het vroege ontdekken is het meest herkenbare symptoom van belroos, de zeer pijnlijke rode vlekken.

Behandeling belroos

Belroos is een bacteriƫle infectie en kan dus behandeld worden met antibiotica. Meestal wordt er gekozen voor penicilline, maar ook andere antibiotica zijn effectief tegen belroos. Onder andere amoxicilline en flucloxacilline zijn antibiotica die regelmatig worden voorgeschreven bij belroos. De antibiotica kunnen in de vorm van tabletten worden ingenomen. Wanneer de bacterie ook in het bloed en de lymfebanen terecht is gekomen, kunnen de antibiotica via een infuus worden toegediend. Een antibioticakuur neemt minimaal een week in beslag.

Indien er een antibioticakuur wordt voorgeschreven om belroos te bestrijden is het altijd belangrijk deze kuur volledig af te maken. Het afmaken van een antibioticakuur is namelijk belangrijk om te voorkomen dat de bacterie niet helemaal is gedood en het lichaam nogmaals ziek maakt, maar ook om te voorkomen dat de bacterie resistent wordt tegen de gebruikte antibiotica.

Rust voor sneller herstel belroos

Naast een antibioticakuur, is het vooral belangrijk dat iemand met belroos veel rust houdt. De ontsteking treft het lichaam vrij zwaar. Het lichaam heeft alle energie nodig om te herstellen van de ziekte. De ontstoken huid kan worden ingesmeerd met een zalf die de huid tot rust brengt.

Herstel belroos

Het herstel kan enkele weken in beslag nemen. Ook nadat de bacterie gedood is, blijft de huid een tijd lang nog pijnlijk bij aanraking. De ontstoken huid zal op den duur gaan vervellen.