Belroos symptomen

Belroos wordt gekenmerkt door vuurrode vlekken op de huid die goed te herkennen zijn. De vlekken zijn meestal iets gezwollen en erg pijnlijk. Ook bij aanraking doen de vlekken pijn. Belroos leidt verder ook tot koorts, vermoeidheid en misselijkheid. De symptomen van belroos zijn vrij heftig en de aandoening kan iemand flink ziek maken.

Rode huid bij belroos

Het meest duidelijke symptoom van belroos is de vuurrode huid die ontstaat bij de infectie. De rode huid wordt veroorzaakt door een ontstekingsreactie van het lichaam op de gifstoffen van de bacterie. Opvallend is dat de overgang van ontstoken huid naar gezonde huid erg direct is. De huid wordt dus niet geleidelijk steeds roder, maar gaat van de normale, gezonde kleur direct over naar een vuurrode kleur.

Andere symptomen belroos

Naast de ontstoken huid, leidt belroos ook tot (hoge) koorts, vermoeidheid en een verminderde eetlust. De koorts gaat vaak gepaard met koude rillingen. Daarnaast is er vaak sprake van misselijkheid, soms met braken. Tenslotte kan het voorkomen dat iemand met belroos flauwvalt. Dit gebeurt vooral bij mensen die redelijk snel flauwvallen.

Wanneer belroos niet wordt behandeld, verergeren de symptomen. De bacterie kan in de lymfevaten en zelfs het bloed terecht komen. Dit kan leiden tot bloedvergiftiging, oftewel sepsis. Dit is een levensbedreigende aandoening die direct behandeling nodig heeft. Voor meer informatie over de behandeling van belroos kunt u terecht op de pagina belroos behandeling.